fbpx

Sirijac koji kaže da mu je kći oteta je u Italiji: “Hrvatska policija je opasna”

Sirijac G.W. koji je nestao u Hrvatskoj nakon što je preko društvenih mreža uputio dramatičan apel u kojem je tvrdio kako ga je hrvatska policija na području Plitvica na silu odvojila od kćeri, registriran je u Italiji do koje je navodno došao preko Slovenije i Austrije.

U razgovoru za RTL, 43-godišnji G.W. kazao je da je u Italiju otišao kako bi potražio svoju kćer. Kazao je kako je naišao na krijumčare koji su rekli da je njegova kćer s iračkom obitelji otišla u Italiju te da su platili 2000 eura da ih tamo odvedu. Tragom te informacije otišao je u Trst i Milano jer su mu ljudi koji su navodno pomogli iračkoj obitelji s kojom je bila njegova kćer, rekli da su je tamo vidjeli.

“Umoran sam i želim se vratiti u Bosnu ili Hrvatsku da je potražim. Tamo je moja djevojčica. Zapravo ne želim natrag u Hrvatsku jer je tamo opasna policija. Želim se vratiti u Bosnu”, rekao je Sirijac.

Iz udruge Are You Syrious potvrdili da je u Italiji

Njemu u Italiji pomažu volonteri Isusovačke službe za izbjeglice koji mu pokušavaju pomoći da dođe do kćeri.

Informaciju o tome da se nalazi u Italiji su potvrdili i iz udruge Are you Syrious. “Prema našim informacijama on se nalazi u Italiji jer je slijedio navodni trag kretanja svoje kćeri. Na WhatsAppu je dostupan novinarima, volonterima i policiji. Ne može se govoriti da je nestao i pronađen je u Italiji. Očekujemo da se utvrde okolnosti ovog slučaja i najbitnije je da se djevojčica nađe. Ako se ona nalazi u Italiji, očekujemo da će to policiji pomoći u pronalaženju djeteta”, navode iz udruge.

Nestao iz hotela u Zagrebu

Ovo je samo novi nastavak priče koja traje već tjednima. Sirijac je krajem rujna tvrdio da ga je hrvatska policija odvojila od kćeri, da bi krajem rujna nestao iz zagrebačkog hotela Porin, u kojem su smješteni tražitelji azila.

No u međuvremenu je RTL objavio kako je Sirijac još ranije u BiH registriran bez djeteta. No iz Službe za poslove sa strancima BiH ne isključuju da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata.

“Otac djeteta W. G., zajedno s još 19 lica, dana 30. 8. 2018. u TC Istočno Sarajevo iskazao je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil. U navedenoj grupi nije bilo dijete ženskog spola. Ne isključujemo mogućnost da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata”, odgovorili su prije nekoliko dana iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila