Prema našim saznanjima, pripadnici SIPE su bili u prostorijama pojedinih stranaka, dok su nekima dostavili dopis da im pripreme određena stranačka dokumenta, koja se odnose na posebnu sjednicu NSRS o vraćanju nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

Pripadnici SIPA-e danas su po nalogu Tužilaštva BiH obilazili stranke vladajuće većine, tražeći od njih određena dokumenta u vezi vraćanja nadležnosti sa BiH na Republiku Srpsku, saznaje BN.

Prema našim saznanjima, pripadnici SIPE su bili u prostorijama pojedinih stranaka, dok su nekima dostavili dopis da im pripreme određena stranačka dokumenta u vezi posebne sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

U skupštinskoj većini u Republici Srpskoj su SNSD Milorada Dodika, Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, DEMOS Nedeljka Čubrilovića, NDP Dragana Čavića, SP Petra Đokića i NPS Darka Banjca.

Ovaj posljednji se i  pohvalio na društvenim mrežama da su mu u stranci u Banjaluci danas bili iz SIPA-e.

“Bila SIPA, Idemo dalje…Nema straha”, napisao je Banjac.

O današnjim aktivnostima u Banjaluci SIPA se nije oglašavala.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet “napad na ustavni poredak”, nakon što su u NSRS usvojeni skupštinski zaključci o vraćanju nadležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

Među osumnjičenim su predsjednici stranaka skupštinske većine, kao i predsjednica i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i Radovan Višković.

rtvbn