Početna Vijesti SIPA hapsila u Banjaluci zbog pronevjere 240.000 dolara

SIPA hapsila u Banjaluci zbog pronevjere 240.000 dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče u Banjaluci jednu osobu zbog pranja novca u iznosu od 240.000 američkih dolara.

“Na osnovu usmene naredbe Suda Bosne i Hercegovine pretreseni su osoba, stan, prostorije i pokretne stvari na području Gradiške. Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta 42  predmeta, i to poslovna dokumentacija, pečati i mobilni telefoni”, navedeno je u saopštenju SIPA.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, osoba lišena slobode će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lišenju slobode osumnjičenog prethodila je višemjesečna istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca u iznosu od 240.000 američkih dolara, a koji potiču iz krivičnog djela počinjenog u inostranstvu.

SIPA je u okviru ovog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jedne pravne osobe.

ASHA prodaja vozila