Početna BiH SIPA do sada uhapsila 22 osobe – privedena i dva pripadnika SIPA-e

SIPA do sada uhapsila 22 osobe – privedena i dva pripadnika SIPA-e

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros operativnu akciju kodnog naziva “Pero”. Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, do sada su uhapšene 22 osobe.

Riječ je, kako saznajemo, o aktivnostima koje se odnose na izdavanje lažnih diploma.

Aktivnosti se provode prema naredbama Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda Bihać, potvrdio je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je i bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA Admir Hadžipašić. On se ranije dovodio u vezu s lažnim diplomama jer ima svoj privatni centar za obrazovanje u Cazinu.

Osim Hadžipašića, uhapšen je i Goran Lalović, suvlasnik firme Centar za obrazovanje VITA plus i njegov bliski saradnik. Oni su uhapšeni u Cazinu.

“Avaz” otkriva da su uhapšena i dva uposlenika SIPA-e jer su otkrivala informacije iz istrage. Oni su uhapšeni prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH. Kako nezvanično saznajemo, jedan uhapšeni pripadnik SIPA-e je Božo Purković. Drugi je tek lišen slobode. Oni su otkrivali osumnjičenima šta i kako planira SIPA u ovoj akciji i ko je predmet istrage.

Oni su uhapšeni u Istočnom Sarajevu i Banja Luci, u okviru akcije “Blic”. Rečeno nam je iz SIPA -e da imaju status državnih službenika, a sumnjiče se da su prekoračili ovlaštenja u okviru postupanje u akciji “Pero”.

ASHA prodaja vozila