Početna BiH Šije zaštitne maske i poklanja sugrađanima

Šije zaštitne maske i poklanja sugrađanima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dervenćanka Zagorka Kuzmanović odlučila je da vrijeme koje provodi u kući iskoristi da pomogne svojim sugrađanima, pa već nekoliko dana šije i poklanja zaštitne maske.

S obzirom da je 40 godina radila kao tekstilni radnik, odlučila je da iskoristi znanje i vještinu za šivaćom mašinom i svojim je ukućanima, među kojima je i trudnica, sašila pamučne maske.

Shvativši da vlada nestašica za maskama i u kontaktima sa drugim ljudima, iskoristila je sav raspoloživi materijal u kući i sašila veći broj maski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja šijem koliko mogu, nikakva naknada mi ne treba, samo mi nedostaje materijala. Pamuk se nađe tu i tamo, plahte ili jastučnice prekrojim, ali lastiš mi fali. Ja ću šiti koliko god mogu, samo da imam od čega. I ko god dođe po masku, ne pitam ni ko je ni šta je, poklanjam”, kazala je Kuzmanovićeva.

Kazala je da u situaciju u kojoj se trenutno nalaze svi u Derventi i Republici Srpskoj, i kada su uvedene vanredne mjere u cilju zašitite od korona virusa, neko mora da bude primjer mladima.

“Neko mora da pokaže da jedni drugima moramo da se nađemo u ovom teškom vremenu. Ne možemo svi samo čekati da nam neko nešto pokloni”, zaključila je Kuzmanovićeva, prenosi “Derventski list”.

ASHA prodaja vozila