Početna Prijedorski region Šestoro Dubičana izliječeno od korone, dvoje na dobrom putu ka ozdravljenju

Šestoro Dubičana izliječeno od korone, dvoje na dobrom putu ka ozdravljenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestoro Dubičana izliječeno je od infekcije korona virusom i pušteni su kućama iz republičkog karantina u Studentskom domu u Banjaluci, potvrdio je za Srpskainfo Radenko Reljić, načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije u Kozarskoj Dubici.

– Očekujemo povoljne rezultate testiranja za još dvojicu Dubičanina. Ukoliko to bude prema očekivanju, dans će se i oni vratiti kućama – rekao je Reljić. Svima slijedi kućna izolacija u trajanju od dvije sedmice, a potom povratak redovnim obavezama.

On je sve sugrađane zamolio da se strpe i odgovorno ponašaju i u narednih petnaestak dana, kada se, prema procjenama i analizama iz okruženja i svijeta, očekuje vrhunac epidemije. Reljić je podsjetio da je opština Kozarska Dubica nabavila i organizovala podjelu 10.000 zaštitnih maski po mjesnim zajednicama, gradu, javnim preduzećima, većim prodavnicama i drugim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da posredstvom Crvenog krsta u Kozarsku Dubici stigne još 3.000 maski. Značajna je i pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima koje je za siromašne porodice obezbijedila Vlada Republikie Srpske a ove sedmice podijelili volonteri Crvenog krsta.

Dušan Drljić, član Štaba za vanredne situacije naglašava da je veoma važna disciplina koju stanovništva koje je problem shvatilo veoma ozbiljno i odgovorno a mjere i preporuke Štaba provode na veoma odgovoran način.

– U svemu je bitna humanist i solidarnost koju pokazuju Dubičani, razvija se volonterizam, omladina iskazuje veliku spremnost da pomogne starijima u nevolji. U Dubici imamo sve više primjera koji jačaju društvene odnose, afirmišu istinske vrijednosti među našim ljudima, što je veoma važno u ovoj situaciji – rekao je Drljić za Srpskainfo.

srpskainfo.com