Početna BiH Šeranić: Okončanje krize i širenja virusa zavisi od građana

Šeranić: Okončanje krize i širenja virusa zavisi od građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je počeo aktivni epidemiološki nadzor i izolacija zaraženih pacijenata, ali da okončanje krize i širenja virusa korona zavisi od građana.

koji traži na tržištu dostupne resurse. Moraju se naći i kompatibilni testovi. Ima puno testova na tržištu, ali nisu kompatibilni sa aparatima koje imamo – pojasnio je Šeranić.

On je poručio da je važno da se građani i dalje pridržavaju preporuka, da izlaze iz kuće samo kada je neophodno, drže fizičku distancu i budu odgovorni prema zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da su i građani prihvatili ovakav način djelovanja. Kao što oni daju podršku nama, dajem i ja podršku građanima. Dajte da budemo strpljivi i da kroz razumijevanje izdržimo zajedno. Vjerujem da nije lako biti 14 dana u izolaciji i treba da pomognemo jedni drugima da bi što lakše prebrodili krizu sa što manje posljedica – naglasio je Šeranić.

On je istakao da je potreba za uvođenjem vanrednog stanja opravdana, jer bi se odluke donosile brže i bile bi efikasnije, pa s tim u vezi i odgovorilo bi se na potrebe građana.

Šeranić je rekao da ne postoji razlog za blokadu opština, te demantovao ranije objave u pojedinim medijima i na društvenim mrežama da se sprema takav scenario.

Srna

ASHA prodaja vozila