Početna Prijedorski region Selmi Budimlić bronza na „Novembarskom kampu fizike“

Selmi Budimlić bronza na „Novembarskom kampu fizike“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepa vijest stigla nam je iz prijedorske Gimnazije „Sveti Sava“. Učenica ove škole, Selma Budimlić osvojila je treće mjesto na „Novembarskom kampu fizike“, koji je održan u Sarajevu, krajem prošlog mjeseca.

– Na kampu je ove godine bilo oko 120 učesnika. Bili smo raspoređeni u različite grupe, prema starosti i oblastima interesovanja. Ja sam se odlučila za (D-) grupu, to je zapravo predolimpijska grupa. Kamp je bio koncipiran tako da su bila održavana predavanja, radili smo zadatke iz teorijske fizike, kao i eksperimente iz optike i laserske fizike. Na kraju svakog dana radili smo testove kojima smo demonstrirali svoje znanje iz cjelokupne fizike. Ja sam osvojila treće mjesto, odnosno bronzanu medalju u predolimpijskoj grupi (D-) i u svoj grad se vratila bogatija za još jednu medalju – rekla je Selma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se za fiziku počela interesovati kada je upisala Gimnaziju, dok je u osnovnoj više bila zainteresovana za matematiku. – U prvoj godini sam se aktivno uključila u dodatnu sekciju fizike, koju vodi moj profesor Saša Komšić. Moram istaći mog profesora Sašu i nekadašnju profesoricu Milku Jeftenić, jer sam zahvaljujući njima zavoljela fiziku. Usadili su mi potrebno znanje koje imam i danas i koje mi je potrebno da bih rješavala sve zadatke na takmičenjima – dodala je ona.

Na Selmin uspjeh svakako je ponosan njen profesor Saša Komšić. – Od prve godine Selma je aktivan učesnik na pripremnoj nastavi za takmičenja iz fizike. Učesnik je regionalnih i republičkih takmičenja. Talentovan mladi fizičar. Moram pomenuti i njenu sestru Hanu Budimlić, koja je prošle godine završila gimnaziju i imala odlične rezultate iz fizike, a danas je odličan student Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu – rekao je Komšić.

Pohvale stižu i od Veljka Janjetovića, direktora Gimnazije. Ova škola pružila je podršku svojoj učenici, pokrivanjem finansijskih troškova, dodatno je motivisavši za rad koji je rezultirao bronzanim uspjehom. – Za nas koji poznajemo Selmu, ne mogu reći da je ovo veliko iznenađenje. To smo od nje i očekivali. Gimnazija će uvijek pomagati onoliko koliko može, finansijski i moralno, da naša djeca odlaze na takmičenja i pokažu svoje znanje – dodao je Janjetović.

Šta još reći za Selmin uspjeh. Samo to da smo ponosni na nju, te da ovako nastavi i dalje!

Kozarski

ASHA prodaja vozila