Početna Sport Selektor Grčke: Protiv BiH će nam fokus biti na posjedu lopte i...

Selektor Grčke: Protiv BiH će nam fokus biti na posjedu lopte i agresivnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor reprezentacije Grčke Džon vant Šip (John van’t Schip) na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice istakao da će njegovi izabranici učiniti sve da otežaju posao našem državnom timu da dođe do cilja.

– Nakon pobjede nad Finskom, Bosna i Hercegovina još ima šansi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Međutim, mi gledamo samo prema naprijed, da napravimo nešto novo – rekao je Vant Šip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je njegov tim protiv Italije napravio neke dobre stvari, ali da protiv Bosne žele napraviti još jedan korak naprijed.

– Naš odbrana protiv Italije u Rimu (2:0) bila je dobra, ali u predstojećoj utakmici želimo imati veći posjed lopte i Bosni otežati posao da dođe do svog cilja – rekao je.

Prvi strateg reprezentacije Grčke očekuje da će sutra (20:45 sati) u Atini njegovi izabranici podići igru na još viši novo.

– Sigurno ćemo primijeniti ono što smo već pokazali u Rimu, gdje smo igrali dobro. Neke naše šanse su mogle donijeti bolji rezultat, ali već smo okrenuti utakmici s Bosnom, gdje će nam fokus biti na posjedu lopte i agresivnosti – objašnjava Džon vant Šip.

cera - Selektor Grčke: Protiv BiH će nam fokus biti na posjedu lopte i agresivnosti