Početna Region Seizmološka služba Hrvatske: Zemljište će se tresti duže vrijeme

Seizmološka služba Hrvatske: Zemljište će se tresti duže vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Seizmološke službe Ines Ivančić potvrdila je da su centralnu Hrvatsku jutros potresla dva nova jača potresa sa epicentrom na području Petrinje, magnitude 4,7 i 4,8 stepeni Rihterove skale, ističući da će se zemljište i dalje tresti i to duže vrijeme.

Potres u 6.15 časova bio je magnitude 4,7, a onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje.

“Zemljište će se tresti duže vrijeme, jučerašnji potres bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih”, rekla je ona hrvatskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je istakla da će i slabiji potresi imati uticaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u jučerašnjem potresu.

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je potres snage 4,7 Rihtera koji je jutros u 6.15 probudio stanovnike centralne Hrvatske, bio 38. potres koji se osjetio u Hrvatskoj u posljednjih 49 časova.

Nakon 11 minuta isto područje pogodio je još jedan potres magnitude 4,8 po Rihteru, a tri minute kasnije jedan od 3,9, što znači da je taj posljednji bio 40. potres koji se osjetio u zadnjih 49 časova.

U jučerašnjem potresu od 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedam osoba. Materijalna šteta je ogromna, a u Petrinji gotovo da nema građevine koja nije oštećena.

Srna

ASHA prodaja vozila