Početna Sport SEFEROVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U AUSTRIJI

SEFEROVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U AUSTRIJI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki je broj bh. nogometnih talenata koji svoju karijeru od malih nogu gradi van granica svoje države. Jedan od njih je i Amil Seferović, porijeklom iz Hrustova kod Sanskog Mosta.

Rođen je u Njemačkoj, karijeru nastavlja u Austriji, a želja mu je da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Plejadu bh mladih talenata koji nogometnu mladost provode van granica naše zemlje, a kojima nogometni stručnjaci predvidjaju dobre nogometne karijere je i Amil Seferović, porijeklom iz Hrustova kod Sanskog Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

seferovic 2 - SEFEROVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U AUSTRIJI

Rođen 1. jula 1998. godine u njemačkom gradu Stutgartu gdje je kao dječak svoje prve nogometne korake napravio u SG Lenningen, a zatim je prošao omladinski pogon u tamošnjim klubovima VFL Kircheim i TSV Weilhaim. Kao sedamnaestogodišnjak je igrao i za junirsku ekipu bundesligaša SV Darmstadt 98. Ipak, ovaj mladi nogometaš karijeru nastavlja u Austriji s obzirom da je u ljetnjem prelaznom roku potrpisao poluprofesionalni ugovoror sa SK Bischofshofen, koji se takmiči u trećoj austrijskoj ligi.

cera - SEFEROVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U AUSTRIJI