Početna Prijedorski region SDS Prijedor napustio koaliciju sa SNSD

SDS Prijedor napustio koaliciju sa SNSD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin na svom fejsbuk profilu saopštio je članovima ove partije da SDS izlazi iz skupštinske većine grada na Sani koju predvodi SNSD.

Tubin je naveo da je razlog pucanja koalicije nekorektan i neprofesionalnan odnos političkih partnera.

Naime, prije nekoliko dana održan je sastanak Gradskih odbora SDS i DNS u Prijedoru na kojem se razgovaralo o budućoj saradnji. Nakon toga saopšteno je da je ljekar koji je prisustvovao ovom političkom sastanku pozitivan na virus korona, te da su samovoljno u izolaciji gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i njegov savjetnik za infrastrukturu Zlatko Ritan koji su takođe prisustvovali razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tubin je naveo da su pojedini mediji “po nalogu prijedorskog SNSD diskreditovali čestite i poštene doktore koji se svaki dan bore za nas u Kovid timu”.

– Na osnovu ne provjerenih informacija, a po dojavi lokalnih političara i botova dozvolili su sebi da diskredituju naše heroje. Što kažem slučajno ili pokušaj ubistva! To veče je održan sastanak GO SDS i DNS o mogućoj saradnji u narednom periodu, ništa neobično čak poželjno za grad Prijedor. Nakon tog sastanka je proširena lažna vijest u kojoj se navodi da je na sastanku bio ljekar koji je pozitivan – tvrdi Tubin.

On dodaje da je to sve namještaljka pojedinaca o kojima će pisati u narednom periodu

– Moramo vidjeti ko je nanio veću štetu Kovid ili krađa šume – istakao je Tubin aludirajući na predsjednika Gradskog odbora SNSD Prijedor Sašu Bursaća koji je direktor Šumskog gazdinstva Prijedor.

– Poštovani građani, potvrđeno je da je doktorov nalaz negativan. Pozivan Tužilaštvo i policiju da ispitaju ovaj slučaj. Danas ću podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica za širenje panike i pokušaj ubistva – poručio je prvi čovjek prijedorskog SDS.

Tubin koji je inače i narodni poslanik SDS u NS RS, u svojoj objavi zaključuje da SDS izlazi iz skupštinske većine.

SDS u Skupštini garda Prijedora ima pet odbornika, od kojih četiri nisu htjeli da podržavaju SNSD i budu u koalicija sa ovom partijom koju je bio dogovorio Tubin kada se raspala koalicija između SNSD i DNS u Prijedoru.

SNSD ima osam odbornika, a DNS šest. Samostalni klub odbornika ima četiri odbornika, dok SDA ima tri odbornika, PDP dva, a po jedan je samostalni odbornik, odbornik DF i SDP BiH.

Skupštinsku većinu koju predvodi SNSD činile su sve partije osim DNS i SDP BiH. Prije odluke SDS da napusti ovu većinu, iz nje su izašla i tri odbornika SDA.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila