Početna Prijedorski region SDS ostao bez odborničkog kluba u Prijedoru

SDS ostao bez odborničkog kluba u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjereništvo SDS Prijedor obavijestilo je Skupštinu grada Prijedora da ih više ne predstavlja Biljana Knežević koja je kao kandidat ove partije na prošlim izborima izabrana u lokalni parlament.

U ovom dopisu se navodi da je Kneževićeva isključena iz stranke, da ne predstavlja SDS i ne istupa u ime ove stranke. Iz prijedorskog SDS-a kažu da zato SDS nema više ni Klub odbornika jer više nema tri nego dva odbornika u Skupštini grada.

Nakon toga Kneževićeva se javila za riječ i navela da se izvinjava zbog ovakvih istupa pojedinaca iz SDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Klub SDS nastavlja u istom sastavu kao i na pičetku, zahvaljujem kolegama koji su mi i drugi put ukazali povjerenja – poručila je Kneževićeva, misleći na podršku dva odbornika SDS Srđana Adamovića i Predraga Starčevića da i dalje ona obavlja funkciju šefa Kluba odbornika SDS.

Kneževićeva smatra da odluka Povjereništva SDS Prijedor, koja od Skupštine grada traži da zabrani rad Klubu odbornika SDS u dosadašnjem sastavu nije u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine. Ona kaže da se Disciplinskim pravilnikom SDS-a u disciplinske organe ne ubraja Povjereništvo kao organ koji može da donese disciplinsku mjeru koja je prvostepena, te da Povjereništvo kao organ ne postoji u Statutu SDS-a. Tvrdi da je dopis Skupštini grada trebalo u ovom slučaju da uputi Predsjedništvo SDS, a ne Povjereništvo u gradu na Sani.

B.D.