Početna BiH SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegacije SDS i PDP, predvođene predsjednicima stranaka Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem, održali su sastanak u Banjaluci na kojem su dogovarale dalje djelovanje.

Kako je istakao lider PDP ovo je bio jedanu nizu sastanaka koji će se održati u narednom periodu.

– Meni je važno da zajedno sa Šarovićem i ključnim ljudima u Republici Srpskoj sarađujemo kako bismo RS oslobodili od nenarodnog režima, kako bi bila slobodna i jednaka za sve i to je izuzetno važno u narodnom periodu. U svom ovom sivilu želimo pokazati samo da smo spremni raditi i pokazati da su liderstvo i ljudi koji vode SDS i PDP spremni da se izbore sa svim izazovima – rekao je Borenović.

Što se tiče kandidature za gradonačelnika Banjaluke, Borenović smatra da treba okupiti sve političke partije koje gledaju jednako na stanje u Banjaluci i RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=177&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fsastanak sds i pdp najvaznije je da opozicija ima samo jednog kandidata na izborima%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fsastanak sds i pdp najvaznije je da opozicija ima samo jednog kandidata na izborima%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

– Znate da je Gradski odbor PDP kandidovao Draška Stanivukovića. Mladen Ivanić neće biti kandidat, kako se špekuliše. Želimo da definišemo strategiju s ciljem jednog kandidata SDS, PDP i šireg kruga političkih stranaka koji će podržati i okupiti cijelu opoziciju, ali i sve ljude koji žele promjene u lokalnim sredinama – istakao je Borenović.

Šarović smatra da nije bilo nimalo mudro Miloradu Dodiku da ne da saglasnost za dolazak Đukanovića jer smatra da će RS diplomatski mnogo izgubiti.

– Ko ne želi biti s Đukanovićem, ne mora biti na tom sastanku. Ima mnogo načina da se iskaže nezadovoljstvo, a ovo je najgori način i jedna velika greška. Ove stvari je trebalo rješavati na drugačiji način. Smatram da je loše kako srpski član Predsjedništva BiH rješava ovakve stvari – poručio je Šarović.

Dodao je da bi za SDS i cijelu opoziciju bilo korisno da Milan Radović bude dio opozicije i da bi bio zadovoljan ako pređe.

– Još ne mogu o tome govoriti jer se radi o osobi s kojom dijelimo mnogo toga zajedničkog, a koja želi samo najbolje za Republiku Srpsku. Ono što je najvažnije jeste da opozicija ima samo jednog kandidata, ne dva ili tri, nego samo jednog, i to je poruka za SDS, PDP, ali i sve one koje žele da sruše trenutnu vlast u Republici Srpskoj. Podržaćemo onog kandidata koji možda ima najviše šansi da pobijedi. Politike SNSD i SDS gotovo da nemaju ništa zajedničko i, ukoliko bi SNSD rekao da je pogriješio u Bijeljini i da je spreman da prihvati politiku SDS, onda bismo možda mogli razgovarati – rekao je Šarović.

srpskainfo.com

 

 

cera - SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore