Početna Prijedorski region Savremeni ultrazvučni uređaj za sansku bolnicu

Savremeni ultrazvučni uređaj za sansku bolnicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ginekološko akušerski odjel Doma zdravlja u Sanskom Mostu dobio je izuzetno vrijednu donaciju u vidu savremenog ultrazvučnog uređaja za praćenje trudnoće. Nabavku su u cijelosti finansirale općinske vlasti, a njegova vrijednost iznosi 43 hiljade maraka.

Prema riječima Habibe Šabić, načelnice pomenutog odjela, aparat će imati veliki značaj u njihovom radu i podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga. „Sve do sada koristili smo prevaziđeni stari uređaj i dovoljno je samo to da kažem. Ovo će nam omogućiti bolje praćenje razvoja trudnoće i pravovremenu prevenciju“, istakla je Šabićeva. Direktor Doma zdravlja Sanski Most, dr. Hajrudin Bošković, zahvalio je lokalnim vlastima na realizaciji ovog projekta , kao i na izdvojenim sredstvima iz općinskog budžeta zahvaljujući kojima su ranije renovirane dvije mjesne ambulante.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, ističe kako su sredstva za kupovinu aparata osigurana kroz rebalans općinskog budžeta i da je motiv nabavke poboljšanje stepena zdravstvenih usluga u pomenutoj ustanovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sana RTV

ASHA prodaja vozila