fbpx

Savjeti za kontrolisan unos šećera u organizam

Ako konzumacija slatkiša postane svakodnevna, može se desiti da počnemo da vodimo ozbiljnu borbu sa gubitkom kilograma. Zato smo za vas pripremili nekoliko savjeta, koji će vam omogućiti da izbjegnete prekomjeran unos šećera u organizam.

Zaobilazite keksiće bez šećera

Ako želite da pojedete nešto slatko, dozvolite sebi nekoliko keksića, ili red čokolade, jer sve je dobro, dok je umjereno. To je mnogo bolje nego da birate proizvode “bez šećera”, koji često imaju vještačke zaslađivače i arome, koji su štetniji i izazivaju glad.

Nađite zamjenu za bijeli šećer

Kada imate potrebu za šećerom, najbolje je da umjesto slatkiša pojedete voće. Najbolja zamjena za bijeli šećer, je voćni šećer, koji će vas podjednako dugo držati sitima. Uz to, dobra zamijena su i ekstrat vanile i cimet, koji su takođe dobri zaslađivači i možete ih koristiti da zasladite kafu.

Obratite pažnju na ishranu

Želja za šećerom nastaje, ako se vaša ishrana zasniva na prostim ugljenim hidratima i zasićenim mastima. Rješenje je da se veći dio vaše ishrane zasniva na vlaknima i bjelančevinama, koje će vas duže držati sitima, a samim tim smanjiće i potrebu za šećerom.

Lepota i zdravlje

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila