Početna Zanimljivosti Savjeti stručnjaka kako da tražite povećanje plate

Savjeti stručnjaka kako da tražite povećanje plate

Prvo što trebate uraditi jeste postaviti pitanje. Dogovorite sastanak s menadžerom i razgovarajte o ciljevima u karijeri, vašem doprinosu kompaniji i vrijednostima koje planirati odnositi i u budućnosti. Balansirajte između svog zahtjeva za povećanje plate i prihvatanja novih dužnosti.

Znajte koliko vrijedite. Dođite spremni. Istražite vašu vrijednost baziranu na nivou iskustva u industriji i ocijenite je. Možete koristiti pretraživače za plate i opise poslova kako biste pronašli koja je to visina plate adekvatna za posao koji obavljate.

Pripremite se za dodatne obaveze. Kompanija vas neće nagraditi za ništa zauzvrat. Potrudite se da pokažete koje ćete dodatne vrijednosti donijeti kompaniji, da li ćete preuzeti nove obaveze ili ćete se više obrazovati kako bi ste specijalizirali vaši profesiju.

Nemojte nikada prestati učiti. Širiti znanje pohađanjem kurseva i čitajući vijesti iz vaše industrije.

Pokažite da imate pravi način razmišljanja za posao. Oko 97 posto poslodavaca kazalo je kako bi uvijek izabralo radnika s ispravnim razmišljanjem nego s većim sposobnostima jer se vještine mogu naučiti, ali se razmišljanje teško može promijeniti.

Pregovarajte profesionalno. Ako je odgovor ne, pitajte za koliko vremena mogu ponovo razmotriti zahtjev. Šest mjeseci je obično idealno vrijeme. Možda će vam biti teško da sakrijete razočarenje, ali pokušajte da se ne uznemiravate ili pobjesnite ispred šefa. Možda nije do njega.

Dental Studio Prijedor