Početna Politika Sastali se Milanović i Izetbegović u Zagrebu

Sastali se Milanović i Izetbegović u Zagrebu

Lider SDA i predsjedavajući Doma naroda BiH Bakir Izetbegović susreo se sinoć u Zagrebu sa aktualnim predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Izetbegović je na društvenim mrežama napisao kako su vodili vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata.

“Zajednički je ocijenjeno da odnosi dviju država i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unaprjeđivati kroz dijalog na ravnopravnim osnovama i u obostranom interesu”, naveo je Izetbegović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je s Bakirom Izetbegovićem (SDA) u Zagrebu razgovarao o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prije svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda, te potrebi poboljšanja odnosa dvaju naroda.

Milanović je danas komentarisao i Milorada Dodika, koji je ponovo zaprijetio da će vlasti Republike Srpske nastaviti konkretne korake “demontaže” nekih od najbitnijih institucija BiH, kao i da će taj entitet ponovo uspostaviti svoju vojsku.

“Dodik je na određeni način talac situacije u RS-u, elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega. Ja mislim da on nije radikalan, ali to postaje malo neozbiljno. To je kao da ja prijetim Sloveniji nosačem aviona. Prvo, ne bih nikad prijetio, a drugo, ne mogu pričati takve gluposti”, kazao je Milanović.

“Radi mentalnog zdravlja i dostojanstva ne mogu pričati takve gluposti. Kada kažem, nosač aviona zaista je glupost, prijetiti vojskom RS-a nije glupost nego je neozbiljno, ali što je ta vojska deset umjesto sedam pušaka. To nije realno, to košta. I kada bi pravno bilo moguće, a nije, to košta. Mi znamo što Hrvatska može priuštiti puno više nego Srbija”, dodao je, prenosi Večernji list.