Početna BiH Sarajevo i London ponovo povezani aviolinijom

Sarajevo i London ponovo povezani aviolinijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aviokompanija FlyBosnia povezala je Sarajevo sa Londonom, glavnim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, što predstavlja prvu zračnu vezu između glavnih gradova naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva, nakon 12 godina.

London, inače, kao jedan od najvažnijih svjetskih centara političke moći, kulture, obrazovanja, mode, sporta i turizma, privlači blizu 30 miliona posjetitelja svake godine, što ga čini najposjećenijim gradom u Evropi.

Prvi avion na ovoj ruti – Airbus A319 nove generacije poletio je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo jutros u 7:00h, te se nakon ceremonije koja je upriličena po slijetanju na londonskom aerodromu Luton vratio u Sarajevo u 13:15h.

 

FlyBosnia je na ovom promotivnom letu organizirala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u Bosni i Hercegovini boraviti idućih nekoliko dana upoznavajući se sa prirodnim ljepotama, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama, te drugim turističkim sadržajima naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FlyBosnia redovne će letove na ovoj liniji i sa navedenim avionom otpočeti već od iduće sedmice. Letovi će se u prvom periodu odvijati tri puta sedmično – utorkom, subotom i nedjeljom, a FlyBosnia planira u narednih godinu dana na ovoj liniji uspostaviti letove svakog dana u sedmici.

 

Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthew Field, koji je naglasio da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

“Uspostavljanjem ove linije, Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja korporativni rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava bh. građanima sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije“, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, saopćeno je iz Uprave aerodroma.
cera - Sarajevo i London ponovo povezani aviolinijom