Početna BiH Saradnja SNSD i DNS stabilna ali na nivou RS

Saradnja SNSD i DNS stabilna ali na nivou RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika DNS-a Marka Pavića razgovarano je o koalicionoj saradnji, gdje su dvojica lidera stranaka zaključili da je ona stabilna i da nastavljaju zajedničko djelovanje.

Predsjednik DNS Marko Pavić, poslije sastanka sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, izjavio je da su njih dvojica usaglašavali zaključke o kojima se razgovaralo na prošlom sastanku stranačkih delegacija.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić kaže da su razgovori podijeljeni na tri dijela – o koaliciji na lokalu, na nivou RS i na nivou BiH, a da su danas stigli da razgovaraju samo o nivou Srpske.

 

“Zaključak je da koalicija nastavi djelovanje jer je potrebna stabilnost da bismo rješavali ekonomske i političke probleme. Ovo je napredak u našim odnosima i očekujem smanjenje tenzija”, rekao je Pavić.

 

Kao konkretan problem on je naveo funkcionisanje uprave Željeznica RS.

 

“Direktor je iz DNS, izvršni direktori su iz SNSD i oni idu prema dvojim strankama i ne funkcionišu kao uprava”, rekao je Pavić.

 

Dodik je rekao da su zaustavljena nova imenovanja u javnoj upravi dok se ne dogovore unutar koalicije.

“Ovo treba tretirati kao uobičajene konsultacije. Mi nemamo političkih razmimoilaženja, imamo određenih šumove između pojedinaca”, rekao je Dodik.

 

On je najavio pripreme za posebnu sjednicu Narodne skupštine o poziciji RS i dodao da očekuje jedinstvo u koaliciji.

 

Na pitanje da prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da ANP treba da bude usvojen, Dodik je rekao da nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP.

 

“Predlažem da se sastanemo za vikend i da promijenimo samo jedan član onog našeg sporazuma iz avgusta, tako da damo novi rok za formiranje Savjeta ministara BiH od deset dana. Ako se taj rok ne ispoštuje, i poslije posebne sjednice Narodne skupštine, onda mene više ne trebaju ni zvati”, poručio je Dodik.

 

(BN)

ASHA prodaja vozila