Početna Prijedorski region Saopštenje Sindikalne Organizacije ArcelorMittal Prijedor

Saopštenje Sindikalne Organizacije ArcelorMittal Prijedor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Sindikalna Organizacija ArcelorMittal Prijedor, ovim putem, ponovo, želi da izrazi svoju ozbiljnu zabrinutost za svoja radna mjesta i nastavak rudarenja u Prijedoru. Iako smo uputili otvoreno pismo Institucijama u RS (Predsjednik RS, Premijer RS, Ministar industrije, energetike i rudarstva, Gradonačelnik i Predsjednik skupštine grada Prijedora) do danas se niko nije oglasio niti upriličio razgovor sa predstavnicima radnika. Da li je to način da se pokaže briga za radnike, radna mjesta i građane grada Prijedora i RS?

Odlukom Vlade RS data je saglasnot IRB-u za prodaju akcija u RŽR „Ljubija“ a.d. Prijedor putem aukcije, i određeni kriterijumi koji su se pojavili u javnosti, a koji omogućavaju da konkurišu proizvođači koji nisu adekvatni, sa skromnim referencama, što nam samo govori da nije bitno imati iskustvo, znanje, reference i kvalitet za proizvodnju željezne rude (što je nama jedina garancija da će se sigurno nastaviti sa proizvodnjom), a samim tim izaziva sumnju kod zaposlenih u dobre i iskrene namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvom Odlukom Vlade RS daje se do znanja da nije bitno ko je kupac i da li će se nastaviti sa rudarenjem u prijedorskoj regiji, već je samo bitno da stižu milioni u budžet. Svjedoci smo da mladi svakim danom, i sve više napuštaju ove prostore, a ovakve Odluke će samo još više ubrzati odlazak mladih i cijelih porodica.

Ovim putem vas javno pozivamo da zakažete sastanak, odvojite vrijeme da nas saslušate i pokažete interes i dobru volju da nam pomognete da sačuvamo svoja radna mjesta i egzistenciju svojih porodica.

ASHA prodaja vozila