Početna Servisne Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu, učestali odroni i udari...

Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu, učestali odroni i udari vjetra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga jutra se na putevima u našoj zemlji saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone, kao i na jake udare vjetra na pojedinim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, navodi se u izvještaju BIHAMK.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=177&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fnaoruzajte se oprezom saobracaj u bih se odvija po vlaznom kolovozuucestali odroni i udari vjetra%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu, učestali odroni i udari vjetra

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fnaoruzajte se oprezom saobracaj u bih se odvija po vlaznom kolovozuucestali odroni i udari vjetra%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu, učestali odroni i udari vjetra

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Vardište, danas i sutra (04.i 05.11.) saobraćaj će se odvijati sporije uz povremene obustave.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(Avaz)

cera - Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu, učestali odroni i udari vjetra