Općina Sanski Most započela je sa realizacijom projekta kojim se predviđa izgradnja dječije igraonice kod autobuske stanice. Njena izgradnja je planirana u sklopu obližnjeg parka, a radovima je predviđeno da se cijeli ovaj prostor proširi i obogati novim sadržajima za dječiju igru.

Zahvaljujući ovom projektu u narednom periodu na području naše općine biće izgrađeno još jedno dječije igralište, a koje se gradi na lokalitetu parka kod autobuske stanice, gdje građevinske mašine trenutno obavljaju zemljane radove.

Inače, ovaj lokalitet, već posjeduje određene sadržaje za dječiju igru, a cilj je da se izgradnjom nove igraonice, cijeli prostor parka preuredi u prostor za dječiju igru i zabavu, gdje najmlađi stanovnici ovog dijela grada mogu razvijati svoju kreativnost i provoditi slobodno vrijeme.

Idejnim rješenjem, igralište će biti opremljno svim neophodnim mobilijarom, odnosno dodatnim sadržajima za dječiju igru koji nedostaju. Vrijednost navedenog projekta je oko 40. 000 KM, finansira se sredstvima općine Sanski Most, a izvođač radova na izgradnji i opremanju igraonice je firma Istrakom iz Sanskom Mosta.