Početna Prijedorski region Sanski Most: Svi testovi na Koronu negativni

Sanski Most: Svi testovi na Koronu negativni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati testova svih 39 osoba, koji su prije tri dana poslati u Sarajevo su stigli i svi su nalazi negativni, potvrdila je za RTV „Sana“, dr. Nada Elijaš, načelnica Higijensko epidemiološke službe.

Ovo je veoma pozitivna vijest obzirom da je među testiranima veliki broj lica koja su bila u intenzivnim kontaktima s četvoro Sanjana zaraženih koronavirusom. Dr. Elijaš je istakla kako danas nastavljaju sa tetsiranjima suspektnih osoba. Tokom jučerašnjeg dana Higijensko epidemiološkoj službi javilo se 6 osoba koje su u Sanski Most stigle iz inostranstva i svi su stavljeni u kućnu izolaciju.

Zdravstveno stanje zaraženih koji se nalaze u izolatorijumu Gata je stabilno i svi pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom. Dr. Elijaš je potvrdila kako će izolatorijum napustiti Sanjanin koji je bio zaražen virusom Covid 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod njega je bolest potvrđena nakon što je došao iz Slovenije te je zadržan u cazinskom izolatorijumu. U međuvremenu, on je u karantinu proveo propisano vrijeme i poslije dva negativna testa biće otpušten kući.

ASHA prodaja vozila