Početna Prijedorski region Sanski Most: Pripreme rasada za proljetnu sjetvu

Sanski Most: Pripreme rasada za proljetnu sjetvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemljoradnička zadruga „Agrisan“ posljednjih godina postiže zavidne rezultate u plasteničkoj proizvodnji. U sklopu priprema za predstojeću povrtlarsku proizvodnju, trenutno je aktuelan uzgoj rasadnog materijala, koji će se uskoro distribuirati na tržište za potrebe nadolazeće proljetne sjetve.

”Agrisan” je trenutno najveći registrovani proizvođač rasada na prodručju Unsko-sanskog kantona. Na površini od 850 kvadratnih metara ”Agrisan” poslijednjih godina intenzivno radi na instaliranju savremenih plastenika. Ove godine za izvoz na tržište spremno je oko 100.000 presadnica.

Rasad se uzgaja u najsavremenijem plasteniku na područuju Unsko-sanskog kantona, povezanim sa instalacijom softvera koji reguliše optimalne uvjete za razvijanja biljaka. Profesionalni proizvođači imaju iskustva prilikom kupovine rasada, te savjetuju ”amaterima” da obrate pažnju na korijen biljke, jer je to zapravo ono što oni kupuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemljoradnička zadruga ”Agrisan” posjeduje certifikat o uspješnoj implementaciji međunarodnog standarda ”GLOBALGAP” koji garantira potpunu kontrolu proizvodnje, te zdravstvenu ispravnost poljoprivrednih proizvoda.

ASHA prodaja vozila