Početna Prijedorski region Sanski Most Novu godinu dočekuje na otvorenom

Sanski Most Novu godinu dočekuje na otvorenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana krenulo se sa akcijom novogodišnjeg ukrašavanja ulica i ostalih javnih površina u gradu različitim svjetlosnim dekoracijama, čime će i grad na devet rijeka u prazničnom ruhu spremno dočekati predstojeće praznike.

Postavljena svjetlosna dekoracija svakako će bar nakratko upotpuniti zimski ugođaj i uljepšati doček Nove godine u našem gradu. Tradicionalno, pred novogodišnje praznike, povećan je broj posjetilaca kao i drugih gostiju koji borave u našem gradu, a ovaj period biće upotpunjen i ovogodišnjim prazničnim festivalom pod nazivom “Zimska čarolija” koji će posljednjih dana ove godine uveseljavati sve građane i posjetioce naše općine. S tim u vezi, u toku su aktivnosti na novogodišnjem ukrašavanju ulica i ostalih javnih površina u gradu različitim svjetlosnim dekoracijama, čime će i grad na devet rijeka u prazničnom ruhu spremno dočekati predstojeće praznike.

Posebna pažnja posvećena je ukrašavanju Prijedorske ulice i Gradskog mosta, gdje se uvodi pješačka zona u vremenskom periodu od 18.00 do 24.00 sata. Očekuje se i da građani, ugostitelji i drugi privredni subjekti, uključe se u dekorisanje grada, uređenjem sopstvenih poslovnih prostora i objekata, te da u cilju obilježavanja novogodišnjih praznika ukrase svoje izloge u skladu sa vlastitim mogućnostima i time doprinesu, na svoj način, stvaranju što ljepšeg i ugodnijeg prazničnog ambijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve navedene aktivnosti imaju za cilj da se oživi praznična atmosfera, kao i da se upotpune dešavanja za vrijeme novogodišnjih praznika, budući da će veliki broj Sanjana koji žive i rade u inostranstvu novogodišnje praznike provesti u svom gradu. Podsjećamo, od 24. do 31. decembra u Sanskom Mostu se održava manifestacija „Zimska čarolija“, koja će i ovoga puta ponuditi veliki broj zanimljivih događaja u kojima će moći da uživaju posjetioci svih generacija, a posebno naši najmlađi sugrađani.

U sklopu ove manifestacije biće obilježena i Dječija nova godina, a zabavni program i dodjela paketića za najmlađe Sanjane biće upriličena na platou ispred kino „Sana“ u ponedjeljak 30. decembra od 12 sati. Centralni događaj ovogodišnje „Zimske čarolije“ je tradicionalni javni doček Nove godine u Prijedorskoj ulici, a građane će u Novu 2020. godinu s pjesmom uvesti domaći bend „No limit now“, uz neizostavan vatromet tačno u ponoć. Inače, pokrovitelj „Zimske čarolije“ je Općina Sanski Most, a organizator RTV „Sana“.

ASHA prodaja vozila