Na hipodromu „Šejkovača“ u Sanskom Mostu u subotu 29. aprila će se održati Međunarodne galopske konjičke utrke koje organizuje Konjički klub „Potkovica“. Ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve ostale zainteresirane građane, može radovati činjenica da će moći vidjeti tri utrke u kojima se očekuje puno uzbuđenja i neizvjesnosti.

Prva je trka trogodaca u 15 sati i nosi naziv „Hipodrom Šejkovača “ sa dužinom staze 1. 600 metara, u 16 sati je druga trka „Grada Sanskog Mosta“ također na 1.600 matara i u 17 sati je treća glavna trka pod nazivom „Sjećanje na Jasmina i Denisa Hodžića “ sa dužinom od 1.800 metara.

Nagradni fond za sve tri utrke je 10.000 KM, a pobjednicima pored novčane nagrade pripada i pehar, a za drugo i treće mjesto novčana nagrada. Kako su nas informisali iz Konjičkog kluba „Potkovica“, nastupit će 25 grla iz Bosne i Hercegovine. Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak su najavili vlasnici grla iz Cazina,Velike Kladuše, Gradačca, Bijeljine, Bihaća, Visokog i Sarajeva. Pripreme za ovaj veliki sportski događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou.

Organizatori pozivaju sve građane da svojim dolaskom uveličaju konjičke trke, sport u kojem grla iz Sanskog Mosta već tradicionalno ostvaruju vrhunske rezultate, a za koje se nadamo da neće izostati ni ovaj put. Program počinje u 13 sati.