Početna Prijedorski region Sanski Most dobio dezinfekcijski tunel

Sanski Most dobio dezinfekcijski tunel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ciljem efikasne borbe sa pandemijom koronavirusa, na ulazu ispred sanskih zdravstvenih ustanova, postavljen je dezinfekcioni tunel, kao jedna od dodatnih mjera koja će se primjenjivati prilikom obavezne trijaže građana prilikom ulaska u objekte Doma zdravlja i Opće bolnice Sanski Most.

Prema riječima Edina Seferovića, predsjednika Kluba ekstremnih sportova „Kondor“, koji je skupa sa nekolicinom entuzijasta osmislio i osposobio tunel, namjera je bila da se pomogne sanskim zdravstvenim radnicima, i dodatno zaštite objekti i prostor sanskih zdravstvenih ustanova od moguće infekcije virusom covid-19.

Ideja je da građani pri ulasku u pomenute ustanove, prvo uđu u dezinfekcioni tunel, koji je zamagljen dezinfekcionim sredstvom koji uništava štetne organizme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku borbe protiv pandemije korona virusa, ovih dana nadležne institucije i građani pribjegavaju različitim metodama u cilju zaštite od infekcije.

Kao jedna od tih metoda koja je aktuelna posljednjih dana, i koja se pojavljuje u mnogim gradovima širom Bosne i Hercegovine, jeste i dezinfekcioni tunel, koji je od sada u upotrebi i u Sanskom Mostu.

ASHA prodaja vozila