Početna Sport Sanska atletičarka viceprvakinja BiH

Sanska atletičarka viceprvakinja BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja sanska sportašica Nudžejma Šupuk ponono je dokazala da bi Bosna i Hercegovina u narednim godinama mogla imati vrhunsku atletičarku. Naime, ova mlada i perspektivna atletičarka, iako još juniorka, postala je vice šampionka BiH u seniorskoj konkurenciji u disciplini 400 metara sa preponama.

Mlada članica Atletskog kluba „Sana“ , Nudžejma Šupuk, osvojila je srebrnu medalju na pojedinačnom prvenstvu BiH za seniore koje je proteklog vikenda uz sve epidemiološke preporuke zbog epidemije korona virusa održano u Zenici.Ova mlada i perspektivna sanska atletičarka do titule vice šampiona Bosne i Hercegovine došla je nakon osvojenog drugog mjesta u utrci sa preponama na 400 metara sa vremenom 1.07.33. Konkurencija je bila izuzetno jaka, nastupilo je devet najboljih bh. atletičarki u ovoj disciplini, a bitno je istaći da je Nudžejma ovim rezultatom ostvarila normu za juniorsku reprezentaciju BiH sa kojom bi trebala nastupiti na Ballanskom prvenstvu u Istanbulu.

Nudžejma se trenutno nalazi u Sarajevu, a njen trener Ekrem Jakupović kaže da je ovaj rezultat došao sasvim zaslužemo, jer je Nudžejma u proteklom periodu odradila naporne pripreme. On naglašava da je ovaj uspjeh još i veći kad se uzme u obzir da je Nudžejma juniorka, a srebrnu medalju je osvojila u utrci za seniorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakupović posebno ističe da ova mlada sportašica posjeduje izuzetan talent, potencijal je bosanskohercegovačke atletike i pred njom je svijetla atletska budućnost.

ASHA prodaja vozila