Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u periodu od 05. do 09. septembra realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekršaja iz odnosa vozač-pješak.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 280 učesnika u saobraćaju, a za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisan je 221 učesnik. Po akcentu akcije sankcionisana su 184 učesnika, od čega 38 pješaka.

Zbog počinjenih prekršaja iz odnosa vozač pješak nepoštovanjem obaveza prema pješacima izdavanjem prekršajnog naloga sankcionisano je 146 vozača. Tokom trajanja akcije policijski službenici su evidentirali i 37 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji nisu bili akcenat akcije.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju i da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju kolovoza, a poseban apel upućuje se pješacima da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju pravila i propise kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.