Početna Prijedorski region Sanjanin jedan od najuspješnijih proizvođača meda

Sanjanin jedan od najuspješnijih proizvođača meda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pčelar Enes Bahtić, iz sanskog sela Čaplje, nastavlja da niže uspjehe na svim takmičenjima u pčelarstvu na kojima sudjeluje. Posljednja priznanja osvojena su na međunarodnim takmičenjima pčelara u Tuzli i Cazinu.

Bahtić je jedan od najuspješnijih proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda na području ove općine, pa i cijelog Unsko sanskog kantona. Redovno sudjeluje na brojnim takmičenjima pčelara u zemlji i regionu, a za kvalitet svoga meda redovno osvaja najviše nagrade i priznanja. Na nedavno održanom 13. po redu internacionalnom takmičenju „Medena Tuzla“, Bahtić je poslao šest uzoraka svoga meda i svaki od njih je nagrađen prvom ili drugom nagradom. Također, nagrade su stigle i iz Cazina, gdje je prije nekoliko dana također organiziran značajano takmičenje za domaće i pčelare iz regiona.

Bahtića u njegovom rodnom kraju poznaju kao skromnog i vrijednog čovjeka koji je zaposlen kao kućni majstor u jednoj sanskoj osnovnoj školi. Pored porodice, pčelarstvo je njegova najveća ljubav i preokupacija kojoj posvećuje najviše ljubavi i slobodnog vremena. Proizvodi sve vrste meda koje su krakateristične za ovo područje: livadski, šumski, bagremov, lipov i kestenov i radi se o pčelarskim proizvodima najviše kvalitete, o čemu svjedoče već pomenute nagrade. Bahtić kaže kako za kvalitet meda treba zahvaliti čistoj i nezagađenoj prirodi na ovim prostorima te idealnim uslovima za bavljenje pčelarstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako redovno posjećuje stručna i edukativna predavanja, te da uvijek nauči nešto novo. Dodaje kako se bavi i ostalim vidovima pčelarske proizvodnje: proizvodnjom matica, voska, polena i matične mliječi. Bahtić sa smješkom kaže kako se radi o porodičnom biznisu te dodaje kako mu u svemu najveću podršku i pomoć pružaju sin i kćerka.

ASHA prodaja vozila