Početna Prijedorski region Sanjani se odazvali akciji čišćenja kabastog otpada

Sanjani se odazvali akciji čišćenja kabastog otpada

Više od 90 tona krupnog otpada prikupljeno je u protekloj jesenjoj akciji čišćenja i uređenja grada, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Sana“. Općina Sanski Most, skupa sa Javnim komunalnim preduzećem „Sana“, nastavila je i ove godine sa organizovanjem akcija prikupljanja i odvoza kabastog i drugog krupnog otpada, koje se inače sprovode dva puta godišnje.

Inače, nakon proljetne, ovo je već druga jesenja akcija ovakve vrste koja se organizuje u toku ove godine. Kako su nas upoznali iz JKP Sana, u odnosu na prethodne slične akcije, ovoga puta zabilježen je veći odziv građana nego inače, koji su u zakazanim terminima i na određenim lokacijama deponovali krupni otpad iz svojih objekata.

Akcija je trajala od 13. do 26. oktobra, i obuhvatila je sve sanske mjesne zajednice kao i gradsko područje, a građani su imali priliku da se riješe krupnog otpada, starog namještaja, bijele tehnike i drugih stvari, odlaganjem otpada na tačno određenim mjestima u svakom naselju, koji je nakon utovara od strane sanskih komunalaca, deponovan na gradsku deponiju.

Kako bi se riješio problem odlaganja krupnog otpada, nadležni i za naredni period najavljuju slične akcije čišćenja i uređenja grada u kojoj će se prikupljati kabasti otpad, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.