Početna BiH Sanjanka pjevala pred kraljevskom porodicom u Londonu

Sanjanka pjevala pred kraljevskom porodicom u Londonu

Pjesma je njen život. Od malih nogu pokazivala je pjevačke kvalitete. Enisa Ika Nasić je rodom iz Donjeg Kamengrada, nadomak Sanskog Mosta.

Pitoma sanska dolina iznjedrila je brojne, vrhunske muzičke umjetnike i prava je šteta što se kod Enise Nasić nisu poklopile sve kockice. A, da ima talenta, pokazala je 80-tih godina na priredbama i audiciji na kojoj je osvojila prvo mjesto. I danas se rado sjeća plakete koju je dobila za prvo mjesto i to iz ruku veliikog Halida Muslimovića i Mire Škorić, u Gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu.

Njene muzičke snove pokvario je rat, i s 19 godina bila je primorana da napusti grad na devet rijeka. Izbjegličke dane je počela brojati u Karlovcu gdje je upoznala Ermina, bivšeg logoraša. Uslijedio je odlazak u London .

Početkom januara 1994.godine, Enisa i Ermin su stupili u bračnu zajednicu. Sklapanje njihovog braka, bila je to prva izbjeglička svadba, pobudilo je interesovanje i velikog BBC-ija.

O njihovom uspješnom braku svjedoče sinovi, Armin (26) i Ernad (21). Bilo je vremena i za muziku, njenu veliku ljubav iz rane mladosti. Profesionalno se počela baviti horskim pjevanjem i članica je hora London Sevdah.

Iza nje su brojni nastupi u amabasadama, koncertnim dvoranama i na bosanskim sijelima .

Ponosno ističe da nikada neće zaboraviti nastup u Opera Royal Albert Hall u Londonu gdje su nastup hora London Sevdah pratili članovi engleske kraljevske obitelji koji su imali priliku uživati u ljepoti sevdalinke.