Početna Prijedorski region Sanirana “raskrsnica smrti” na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor

Sanirana “raskrsnica smrti” na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor

Završena je rekonstrukcija i semaforizacija opasne raskrsnice, koju nazivaju “raskrsnica smrti”, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor u naselju Ramići, saopštili su iz JP “Putevi RS”.

Kako navode, radovi su završeni u skladu s projektnom dokumentacijom, koju je uradio grad.

“Rekonstrukcija i semaforizacija raskrsnice magistralnog puta M4, dionica Ivanjska – Šargovac, i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj u naselju Ramići – Dragočaj je završena”, saopštili su iz JP “Putevi RS”.

Ističu da je još preostalo da se na lokalnoj saobraćajnici i dijelovima trotoara prema osnovnoj školi u Dragočaju uklope postojeće lokalne saobraćajnice u magistralni put te da će to biti moguće uraditi tek nakon što grad riješi imovinsko-pravne odnose.

“Rekonstrukcija i semaforizacija ove raskrsnice podrazumijevala je da saobraćaj u raskrsnici bude regulisan semaforima, dva autobuska stajališta su izmještena iz raskrsnice i urađena su dva nova stajališta s nadstrešnicama na adekvatnoj lokaciji”, saopštili su iz “Puteva RS”.

Dodali su da su urađeni i pješački trotoari širine 1,5 metara i bankine od jednog metra, isključne trake za lijevo skretanje, a lokalni putevi koji se priključuju na magistralnu saobraćajnicu uzdignuti su u nivo magistralne saobraćajnice i urađena je rasvjeta u zoni raskrsnice.

Dodaju da je vrijednost ove investicije 342.994,50 KM te da ju je u potpunosti finansiralo ovo preduzeće.      Rekonstrukcija opasne raskrsnice na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, na dionici Ivanjska – Šargovac, i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj, gdje se godinama dešavaju saobraćajni udesi u kojima je bilo i poginulih, počela je krajem aprila.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila