Početna Zanimljivosti Samsung patentirao dizajn telefona sa izrezom i punim ekranom

Samsung patentirao dizajn telefona sa izrezom i punim ekranom

Samsung je među malobrojnim proizvođačima koji još uvijek nisu objavili telefon sa izrezom u vrhu ekrana, ali bi južnokorejska kompanija uskoro mogla da poklekne pod pritiskom tržišnih trendova. Nova dokumentacija otkriva da je Samsung patentirao dizajn koji prikazuje ekran sa vidljivim izrezom.

Izrez će implementirati senzor blizine, slušalicu, kao i selfi kameru, dok se ekran prostire na sve četiri strane, sa minimalnim okvirima oko displeja. Poleđina pokazuje različite sisteme kamera, a jedan od njih je sličan onom na iPhone X modelu.

Gledajući fotografije, djeluje kao da je Samsung patentirao svaki dizajn za svaki slučaj. Sistem sa dvije kamere se može vidjeti postavljen horizontalno u gornjem lijevom uglu, bez antena traka koje prolaze kroz njega. Tu je i vertikalni sistem, sličan Apple modelu, a tu je i model sa uobičajenom pozicijom kamere za Samsung – u centru.

Drugi fajl, otkriva da Samsung ima i 100% screen-to-body telefon na nacrtnoj tabli. Ovaj model uopšte nema okvir oko ekrana, što ostavlja pitanje gdje će biti smješteni slušalica i selfi kamera.

Dental Studio Prijedor