Početna Sport Šampionka Evrope Lana Pudar doputovala u Sarajevo: Sretna sam, zadovoljna i ponosna

Šampionka Evrope Lana Pudar doputovala u Sarajevo: Sretna sam, zadovoljna i ponosna

Nakon historijskog rezultata za bh. plivanje, Lana Pudar je doputovala u Sarajevo, gdje će nastavit pripreme za Olimpijske igre u Tokiju. U međuvremenu, Sportski savez Grada Mostara u saradnji s Gradskom upravom Mostara večeras u 19 sati organizira doček za osvajačicu zlatne i dvije srebrne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju, koje je održano u Rimu od 6. do 11. jula.

Doček će se upriličiti na parkingu iza Gradske vijećnice, a Lanu će dočekati mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Iz Sportskog saveza pozivaju građane da dođu u što većem broju i dočekaju evropsku prvakinju Lanu Pudar.

– Sretna sam, zadovoljna i ponosna, tako bi mogla ukratko opisati utiske, rekla je Lana i dodala:

– Sav moj trud se isplatio, kao i mojih trenera. Nadam se da je ovo dobar znak da ću i u Tokiju postići dobre rezultate. Ovo čak i nije moj najbooji rezultat. Imam još jednu bržu trku iz marta ove godine, za 20 stotinki. Pobjeda na Olimpijadi? Teško, ali sam spremna.
Na konstataciju bi završene pripreme za OI mogla odraditi u Sarajevu, dodala je:

– Bazen u Sarajevu? To bi bilo idealno, Sarajevo je blizu. Eh sad, niie na meni da to rješavam. Postoje ljudi koji se o tome brinu, rekla je Lana.