fbpx

Samo u BiH: Serijski lopov u kafiće ulazio “poput Spidermana”

Pljačka kafića “Brada” u Derventi bila je kobna za Adriana Skenderovskog (26) iz tog grada jer nakon što je u noći između srijede i četvrtka provalio u taj ugostiteljski objekat u mjestu Lug, završio je u tamošnjoj policiji, koja ga je u četvrtak uhapsila zbog sumnje da je serijski razbojnik.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je A.S. iz Dervente uhapšen u četvrtak zbog osnova sumnje da je izvršio više krivičnih djela na području opštine Derventa, pišu Nezavisne novine.

“Za A.S. postoji osnov sumnje da je tokom septembra tekuće godine, upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta, izvršio provale u četiri ugostiteljska objekta na području opštine Derventa, odakle je nakon premetačine iz objekata i aparata za igre na sreću otuđivao novac i druge predmete”, navode u policiji.

Skenderovskog je u akciji zabilježila nadzorna kamera jednog od derventskih ugostiteljskih objekata, pa se na snimku može vidjeti kako u stilu Spajdermena ulazi u kafić kroz prozor.

Obučen u crno, s crnim rukavicama i kapom na glavi, preturao je po objektu i tragao za novcem i vrijednostima, a zatim se ponovo popeo na prozor i pobjegao iz objekta. Na taj način je uglavnom provaljivao u kafiće, a prvi na meti mu je bio “Lovac” u mjestu Polje, u koji je upao u noći između 12. i 13. septembra, dok se dan kasnije zaputio u “Bjanko”, koji se nalazi u Lugu.

U svom pohodu Skenderovski nije poštedio ni kafić “3P” u Derventi, a vlasnicima četiri ugostiteljska objekta u koja je provaljivao pričinio je materijalnu štetu u iznosu od oko 2.000 KM.

“Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je u toku noći 14. septembra izvršilo manje oštećenje na vratima pravoslavne crkve u mjestu Lug”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Nakon kriminalističke obrade, protiv Skenderovskog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za četiri teške krađe, te za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

(Fokus)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila