Početna BiH Samo dvoje novozaraženih u posljednja 24 sata u RS-u, oporavilo se još...

Samo dvoje novozaraženih u posljednja 24 sata u RS-u, oporavilo se još 12 osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno testiranje 338 laboratorijskih uzoraka iz 34 opštine u Republici Srpskoj, a koronavirus potvrđen je kod još dvije osobe.

Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja ovog entiteta, radi se o jednom muškarcu mlađe i jednom srednje životne dobi iz Banje Luke.

Oni imaju simptome bolesti izazvane koronavirusom, ali bez jasne epidemiološke veze. Testirano je i 60 zdravstvenih radnika, kao i 38 osoba koje rade ili borave u domovima za starije osobe i svi rezultati testa su negativni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 708 slučajeva virusa korona, od posljedica koronavirusa preminulo je 28 osoba, a oporavilo se 369 osoba. U posljednja 24 sata oporavilo se 12 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 107 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 45 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji pet pacijenta. Kod tri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a dvije osobe su na neinvazivom modu mehaničke ventilacije

Broj zaraženih po gradovima i općinama u BiH:

Banja Luka – 371
Čitluk – 96
Mostar – 73
Sarajevo – 71
Maglaj – 69
Široki Brijeg – 58
Tuzla – 48
Laktaši – 47
Cazin – 39
Livno – 35

više na mapi…

Klix

ASHA prodaja vozila