Početna Vijesti Sahranjen Mladen Stojanović, počasni građanin Prijedora

Sahranjen Mladen Stojanović, počasni građanin Prijedora

sdr

Na gradskom groblju u Prijedoru danas je sahranjen Mladen Stojanović, sinovac čuvenih Stojanovića, Sretena čuvenog vajara i legendarnog doktora Mladena, čije ime je i nosio.

Prigodne oproštajne riječi uputio je Mladenov sin Vladimir, a potom i zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš.

“Ponosni smo što smo na tvoju neizmjernu ljubav prema ovom gradu uzvratili 2013.godine titulom počasnog građanina Prijedora. Ako je neko zaslužio da ga se grad sjeća na ovaj način , onda si to bio ti, kao dostojan potomak svoje porodice “, poručio je Miljuš.

Mladen Stojanović je , iako je rođen u Beogradu 1943. godine u Beogradu osmogodišnju školu završio u Prijedoru, a osamdesetih godina prošlog vijeka, odlazi u Minhen gdje postaje član košarkaškog kluba “Švabing” u kojem je igrao, bio trener i počasni predsjednik. Tamo je i preminuo prije dvadesetak dana.

Sudbinski je bio vezan za Prijedor koji je, ma gdje bio, nosio u srcu. To donekle objašnjanja činjenicu da je od 2006.godine bio maksimalno angažovan u pripremama za otvaranje Spomen kuće porodice Stojanović. NJegovom zaslugom o Spomen kući Stojanovića, Muzeju Kozare i Prijedoru napisane su brojne pozitivne priče širom Evrope , gdje žive potomci ove časne porodice. Povjerenje u ovaj grad, u ljude koji brinu o kulturnom nasljeđu i gradsku administraciju opredijelilo je Mladena da posmrtne ostatke svoga oca Velimira prenese u Prijedor u grobnicu gdje je i on danas sahranjen.

Dental Studio Prijedor