Početna Sport ŠAHOVSKI TURNIR „SANA OPEN 2019“

ŠAHOVSKI TURNIR „SANA OPEN 2019“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Vukić iz Banja Luke pobjednik je ovogodišnjeg brzopoteznog šahovskog turnira „Sana open 2019“. Nastupila su 22 takmičara iz Prijedora, Ključa, Sanice, Banja Luke i domaćih šahista članova Šahovskog kluba „Dr. Dido“ iz Sanskog Mosta, inače organizatora ovog tradicionalnog sportskog događaja.

Igralo se devet kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre od 5 minuta po igraču u lijepom ambijentu Doma penzionera, a posjetioci su mogli uživati u velikom broju uzbvudljivih i neizvesnih partija. Ovaj sportski događaj se tradicionalno organizira u sklopu obiljažavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta, a s ciljem popularizacije šaha u našem gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrodošlicu takmičarima zaželio je prof. Ahmet Nalić, jedan od najboljih sanskih šahista. Prema riječima Arnaudina Zukića, sekretara sanskog šahovskog kluba, još jednom se pokazalo da se radi o veoma jakom turniru, obzirom na kvalitet igrača i jaku konkurenciju. On je naglasio da je turnir u potpunosti opravdao očekivanja.

Prvoplasirani velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke je osvojio 7,5 poena, inter majstor Draško Babić iz Prijedora sa 7 bodova bio je drugoplasirani, a majstor Ranko Jujić zauzeo je treće mjeto sa 5,5 bodova. Najbolje plasirani domaći takmčar bio je majstorski kandidat Nedžib Hajrić, koji je sa 5 bodova zauzeo četvrto mjesto. Diplomu za najstarijeg učesnika dobio je Nesib Šahgebović. Generalni pokrovitelj turnira bila je Općina Sanski Most, a za odličnu organizaciju još jednom treba odati priznanje Šahovskom klubu „Dr. Dido“ .

 

cera - ŠAHOVSKI TURNIR „SANA OPEN 2019“