Početna Kultura ŠA ulica uvertira za ovogodišnji ŠA fest

ŠA ulica uvertira za ovogodišnji ŠA fest

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurologija, slikari, vajari i poznata muzička imena čekaju vas 7.i 8. avgusta na prijedorskom šetalištu

U Prijedoru je 5.jula 2019. godine, na konferenciji za medije, predstavljen bogat sadržaj ovogodišnjeg ŠA FestaPowered by Jelen– memorijalnog festivala posvećenog Daliboru Popoviću Mikši, koji će se održati u avgustu u Prijedoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru manifestacije Kulturno ljeto, a uz podršku Grada, Turističke organizacije Prijedor te partnera i prijatelja festivala: Jelen piva, Sensationa i Addiko Banke – banke partnera festivala, ŠA Fest ove godine počinje ŠA ulicom 7. i 8. avgusta i nastavlja se sa dve festivalske noći 9.i 10. avgusta u Ljetnoj bašti u Prijedoru.

Kako navode organizatori ŠA ulica ponudiće bogat kulturno-umjetnički program na tri punkta u glavnoj ulici.

Ispred Galerije Prijedor u “Addiko Art kutku” prolaznici će uživati u radovima nastalim u likovnoj koloniji Mikšinih kolega sa klase, upoznati se sa linorezom, ali i pratiti kako nastaje vajarsko djelo rukama našeg poznatog vajara Bojana Mikulića, dok će učenici škole slikanja Borisa Eremića i Zorana Radonjića pokazati svoje slikarske vještine. Najmlađi Prijedorčani će takođe moći u ovom umjetničkom kutku da naprave prve figure od gline, ili naslikaju svoj prvi akvarel u kreativnoj radionici Centra znanja „Obrazovalište“.

Kako ističu iz Addiko banke, ova banka je u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici prvenstveno fokusirana na kulturu.  Banka nastoji osnažiti svoje prisustvo na muzičkoj sceni, prvenstveno kroz podršku muzičkim festivalima.

press1 r - ŠA ulica uvertira za ovogodišnji ŠA fest

Idući dalje do malog trga, prolaznici će uživati u bogatom I nesvakidašnjem programu “Sensation muzičkog stejdža” na kojem će tih dana između ostalih nastupiti: Orkestar harmonika muzičke škole iz Prijedora, Bendoneon square iz Banjaluke, Combine quartet, Ketpool i Bećari.

Na glavnom trgu ljubitelje pozorišta očekuje „Teatar stejdž“ na kojem će prvo veče nastupiti polaznici škole glume Dejana Batoza, a nakon domaćih glumačkih mladih snaga, prijedorčanima i svima onima koji se tog dana nađu u gradu na Sani, organizatori ŠA Festa i ŠA ulice obećavaju sat vremena smijeha uz Đuru i njegovu „Đurologiju“. Sljedeće veče, 8. avgusta, nakon radionice Edukativno kreativnog centra Jakša za najmlađe prolaznike, moći ćete uživati u predstavi „Celo telo tu me boli“ pozorišta Jazavac iz Banjaluke.

A nakon ŠA ulice slijedii ŠA Fest Powered by Jelen. U toku dvije festivalske večeri, 9.i 10. avgusta u Ljetnoj bašti u Prijedoru sviraće:Irie FM, Stuttgart Online, Partibrejkers, LET 3, Smoke Mardeljano, Sayana, M.O.R.T., Zoster, Vojko V, TBF, MikriMaus&Bvana. Za after party pobrinuće se DJ Inisi DJ Fat V. Ulaznice za ŠA Fest 9. i 10. avgusta možete da nabavite online na kupikartu.ba ili putem prodajnih mjesta širom BiH. Prihod od prodatih ulaznica i ove godine ide u Fond Dalibor Popović Mikša koji za cilj ima podršku kulturi I umjetnosti kroz koncerte, stipendije, kupovinu instrumenata, organizaciju izložbi, podršku talentovanim umjetnicima I sl.

Cijena jednodnevne ulaznice je 10 KM, a dvodnevne ulaznice je 15 KM. Broj mjesta u Ljetnoj bašti je ograničen, zato organizatori pozivaju da svoje mjesto osigurate na vrijeme.

Po riječima organizatora, saradnjom sa Željeznicama RS za oba dana festivala obezbjeđen je i besplatan prevoz ŠA vozom na relacijama Banjaluka – Prijedor – Banjaluka i Novi Grad – Prijedor – Novi Grad.

ŠA Fest održava se ove godine uz veliku podršku sponzora i partnera, ali i svih kulturnih ustanova Grada: Pozorišta, Galerije, Muzičke škole, Kina, Muzeja i Turističke organizacije.

Medijski pokrovitelj festivala je i ove godine RTRS.Memorišite 7,8, 9. i 10. avgust u svom kalendaru i vidimo se u Prijedoru na još jednoj sjajnoj žurci za našeg  ŠA!

cera - ŠA ulica uvertira za ovogodišnji ŠA fest