Početna Prijedorski region „Ša fest“ u petak i subotu

„Ša fest“ u petak i subotu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je spremno za prvi „ŠA fest“ koji je posvećen prerano preminulom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši. U dvije večeri Festivala nastupiće lokalni i regionalni bendovi. Prvo veče Ša festivala, u petak, 17. avgusta, je ”promo najt”, a nastupaju „Kazoo“, „Ketpul“, „Dabl dog“, „Ža le žu“, „Bećari“ i „Šejversi“. Jedan od začetnika „Ša Festa“, Mihajlo Vukić, basista grupe „Tatoo“, rekao je da organizatori žele da Mikšin duh nastavi da živi kroz memorijalni festival u gradu u kojem je počela njegova umjetnička karijera.

– Jedan veliki čovjek koji će svima nama nedostajati. Teško da festival može da zamijeni postojanje neke osobe. Ja bih više volio još jednu svirku „Tatoo“ nego sve ovo – rekao je Vukić.

Drugo veče, u subotu, nastupiće regionalna grupa „Artan Lili“, svjetski poznati džez pijanista Vasil Hadžimanov i njegov bend, kao i beogradski „Strejt Džekin“, prijedorski „Dbau“ i banjalučki „Sopot“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član grupe „Artan Lili“, Bojan Slačala, rekao je da je sretan što je dio organizacije „Ša festa“.

– Dobra žurka je najbolјi način da se zahvalimo Mikši i da se svi dobro provedemo i ponesemo kući lijep utisak o cijeloj manifestaciji za koju se nadam da će postati tradicionalna – rekao je Slačala.

„Ša Fest“ održava se u okviru ,,Kulturnog lјeta u Prijedoru“ pod pokrovitelјstvom Grada Prijedora. Šef Odsjeka za kulturu, Zoran Stanić, čestitao je organizatorima na upuštanju, kako je rekao, u veoma važan projekt.

– Grad Prijedor je prepoznao ovo, ne samo kao manifestaciju koja ima memorijalni karakter, nego kao kulturološku manifestaciju koja će nadopuniti mozaik kulturnih dešavanja Prijedora na jedan specifičan način, usmjeren ka posebnoj cilјnoj grupi mladih lјudi – dodao je Stanić.

Moto Festivala je „Ša mast go on“, jer je Popović, koji je preminuo u 37. godini, neke od svojih slika potpisivao sa „ŠA“. Festival počinje promotivnom večeri u petak, kada je ulaz besplatan, dok je cijena ulaznica za glavno veče Festivala pet KM.

K.V.

ASHA prodaja vozila