Početna Prijedorski region Ša fest: Brojni sadržaji za Prijedorčane i goste

Ša fest: Brojni sadržaji za Prijedorčane i goste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ša ulicom” u Prijedoru, sinoć je počeo drugi Ša fest, memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru, slikaru i frontmenu prijedorske grupe Tatu, Daliboru Popoviću Mikši.

Na glavnom prijedorskom trgu, publici su se predstavili polaznici škole glume Deana Batoza, a glumac Branko Đurić izveo je stendap komediju “Đurologija”.

Na malom prijedorskom trgu nastupili su banjalučki i prijedorski muzičari, dok je ispred Galerije “Sreten Stojanović”, organizovan art slikarski kutak za najmlađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspomena na svestranog prijedorskog umjetnika živi i kroz Ša fest. Počeo je “Ša ulicom” umjetnosti, u okviru koje su se, na tri punkta u glavnoj prijedorskoj ulici, publici predstavili muzički i pozorišni umjetnici, a organizovane su i grafička, crtačka i vajarska radionica za najmlađe.

  • Svi smo došli da podržimo Mikšu kao umjetnika, iako više nije sa nama. Mikša je bio, koliko muzički, isto tako i likovno talentovan – rekao je Nikola Peslać, akademski slikar.

Andrijana Popović, supruga prerano preminulog Mikše, zahvalila je organizacionom timu i brojnim Prijedorčanima koji su došli na otvaranje Festa.

Na malom prijedorskom trgu nastupili su Kombajn kvartet i Ketpul, a glumac Branko Đurić izveo je stendap komediju “Đurologija”.

  • Do sada je ovu predstavu vidjelo više od 250.000 ljudi i ponosan sam što je to najgledanija predstava svih vremena – rekao je Đurić.

Tokom dvije festivalske večeri, 9. i 10. avgusta u prijedorskoj Ljetnoj bašti nastupiće poznata muzička imena iz regiona.

– 9. avgusta u Ljetnoj bašti nastupaju Partibrejkersi, Let tri, Štutgart onlajn, Ajri Ef-Em, Smouk mardeljano, a 10. avgusta TBF, Vojko V, Mikri Maus i Bvana, M.O.R.T. Zoster V i prijedorski bend Sajana. I ove godine, prihod od prodatih ulaznica i pića odlazi u Fond “Dalibor Popović Mikša” i u Ša udruženje, čiji je zadatak podrška mladim neafirmisanim umjetnicima – navela je Nataša Kuridža, portparolka Ša festa.

Prijedorska Gradska uprava podržala je ovaj festival. Zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš najavio je da će u narednom periodu ta podrška biti veća.

Večeras će, između ostalog, u centru Prijedora banjalučko Gradsko pozorište Јazavac, odigrati predstavu “Celo telo tu me boli”, a nastupiće i orkestar harmonika prijedorske muzičke škole Skaj glori, banjalučki Bendneon skver i prijedorska grupa Bećari.

Medijski pokrovitelj Ša festa je Radio-televizija Republike Srpske.

(RTRS)

ASHA prodaja vozila