Početna Region Ryanair spaja Zagreb s 24 evropska grada, evo i koja

Ryanair spaja Zagreb s 24 evropska grada, evo i koja

Evo koje su to 24 međunarodne linije na kojima će Ryanair ove zime prometovati iz Zagreba.

VODEĆI europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair danas je u Zagrebu predstavio svoj prvi zimski red letenja. Zagreb će tako biti povezan s 24 linije s europskim odredištima poput Londona, Pariza, Milana i Rima, a novi zimski red letenja predstavio je izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary.

“Ryanair ulaže u Hrvatsku kako bi joj pomogao”

Podsjetimo, Ryanair je ovog ljeta otvorio svoju zagrebačku bazu s prvim zrakoplovom, a ona bi se u prosincu trebala povećati na ukupno tri zrakoplova. Ta je investicija vrijedna 300 milijuna dolara, a omogućit će 100 izravnih radnih mjesta i ukupno više od 750 radnih mjesta u Hrvatskoj. Ryanair stoga nastavlja s oporavkom i postupno obnavlja turizam i radna mjesta nakon pandemije koronavirusa.

Evo što je O'Leary rekao na konferenciji za medije u Zagrebu.

“Ryanair ulaže u Hrvatsku kako bi joj pomogao u oporavku turističke industrije nakon covida i ojačao povezanost s ostatkom Europe, jer Ryanair nastavlja rasti, a zračni prijevoz se vraća na razinu prije pandemije. Budući da Ryanair ove zime preuzima 55 novih zrakoplova Gamechanger B737-8200, sa zadovoljstvom baziramo tri nova zrakoplova u Zagrebu, koji će tijekom prve Ryanairove zime s bazom u Zagrebu letjeti na ukupno 24 linije.

Ljudi žele doći u Zagreb, posebice za božićni sajam u zimi, a ima i puno kulturnih i povijesnih znamenitosti, dobru hranu i raste mu broj stranih turista. Važna je i prepoznatljivost Hrvatske po nogometu, a i, koliko sam uspio vidjeti, ima i puno lijepih žena.”

O'Leary je najavio i promotivnu cijenu karata.

“Kako bismo proslavili ove 24 nove zimske linije, pokrećemo prodaju sjedala po cijeni od samo 150 kuna/19.99 eura u jednom smjeru za putovanja do kraja studenog ove godine. Sjedala po promotivnim cijenama potrebno je rezervirati do četvrtka, 23. rujna, u ponoć. Budući da će se ove nevjerojatno niske cijene brzo rasprodati, savjetujemo putnicima da već danas osiguraju svoja mjesta putem internetske stranice Ryanaira”, dodao je O'Leary. Kazao je da u Zagrebu ima prostora i za Croatia Airlines i za Ryanair te da oni nemaju namjeru uništiti Croatia Airlines.

Evo koje su to 24 međunarodne linije na kojima će Ryanair ove zime prometovati iz Zagreba:

Baden-Baden, Basel, Bruxelles, Dortmund, Dublin, Düsseldorf, Eindhoven, Frankfurt, Göteborg, London, Malaga, Malta, Malmö, Manchester, Memmingen, Milan, Napulj, Oslo, Pariz, Pafos, Podgorica, Rim, Sofija i Solun.