Početna Svijet Rusi napali američku voditeljicu: Dodirivala je kosu i oblizivala usne kako bi...

Rusi napali američku voditeljicu: Dodirivala je kosu i oblizivala usne kako bi omela Putina

Ruski državni TV kanal kritizirao je Amerikanku Hadley Gamble s TV kanala CNBC, tvrdeći da je “namjerno igrala na kartu seksepila kako bi odvratila pažnju Vladimira Putina”.

Voditeljica je moderirala  sjednicu energetskog foruma u Moskvi na kojoj je učestvovao i Putin.

Na to je u svojoj TV emisiji na kanalu Rossiya 1 ukazao Vladimir Solovjev, Putinov “dežurni glasnogovornik” i “propagandist”, tvrdeći kako je Hadley ciljano pokušala zbuniti ruskog vođu. Emitirana snimka kojom je to želio potkrijepiti uglavnom se fokusirala na njezine noge, dok je drugi voditelj zaključio kako je voditeljica itekako vješto koristila i “govor tijela”, prenosi Jutarnji list.

Vladimir Putin i Hadley Gamble (Foto: EPA-EFE)
Vladimir Putin i Hadley Gamble (Foto: EPA-EFE)

“Skinula je nekoliko kilograma, utegnula se u malu crnu haljinu i raspustila kosu, a kako bi si vizualno produžila noge, obula je par Louboutin štikli s petom od 12 centimetara – i sam dizajner Christian Louboutin svojedobno je rekao da takve cipele moraju izgledati dobro na goloj ženi jer joj daju tu uzvišenu dozu seksualnosti…, rekao je Solovjev.

On je konstatirao i da je voditeljica “neprestano dodirivala kosu i oblizivala usne pokazujući jezik”.”Sve su to vrlo seksualne geste”, rekao je Solovjev.

Kako piše The Independent, kontroverza je dobila i bizaran zaokret, a ruski mediji pojačali su seksističke napade na Gamble, tvrdeći da je njen intervju s Putinom dio američke misije “specijalnih operacija”.

Hadley Gamble i Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE)
Hadley Gamble i Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE)

Ovo dolazi nakon otkrića u nedavnoj knjizi bivše direktorice komunikacija Bijele kuće Stephanie Grisham da je Putin na sastancima s Donaldom Trumpom birao privlačne prevoditeljice kako bi pokušao odvratiti pažnju predsjednika.