Početna BiH Rudnici, termoelektrane i željeznice oslobođeni putarine na dizel

Rudnici, termoelektrane i željeznice oslobođeni putarine na dizel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je Odluku koja predstavlja redovno oslobođenje od plaćanja putarine na dizel gorivo koje se koristi za potrebe rudnika.

Riječ je o Odluci o količinama dizel goriva na koje se ne plaća putarina za 2020. godinu, koje predstavljaju redovno oslobađanje od plaćanja putarine na dizel gorivo koje se koristi za potrebe rudnika, termoelektrana i željeznica.

UO UIO BiH takođe je usvojio danas Odluku o minimalnim i specifičnim akcizama na cigarete, čime iznos specifične akcize ostaje na nivou 2019. godine, a čime se završava proces harmonizacije akciznog opterećenja sa propisanim zakonskim minimumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je usvojena i odluka o visini kompenzatorne kamate za prvo polugodište 2020. godine (1.1.2020. – 30.6. 2020.) i ona na godišnjem nivou iznosi 12 odsto.

Takođe, UO UIO dao je pozitivno mišljenje na Odluku o usaglašavanju i utvrđivanju carinske tarife i carinske politike za 2020. godinu.

Na današnjoj sjednici razmatrano je više informacija među kojima i Informacija o odgađanju izvršenja rješenja od strane Suda BiH. Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH nije usvojio Odluku o određivanju privremenih koeficijenata raspodjele, niti poravnanjima, saopšteno je iz UIO BIH.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila