Početna Vijesti Rudarima umjesto tri samo bod

Rudarima umjesto tri samo bod

Fudbaleri Rudar-Prijedora i Željezničara odigrali su nerješeno 2:2.Gosti iz Sarajeva su do boda došli u petoj minuti sudijske nadoknade.

Sarajlije su bolje otvorili meč i u 3.minuti,.nakon kornera,šut Mekića zaustavlja golman Šćekić.Redale su se prilike gostiju ali bezuspješno.

U 20. minutu uslijedila je kontra Rudar Prijedora ali Santos dao prejak for i lopta je završila u rukama gostujućeg golmana.

Terensku incijativu „ “Željo“ je pretvorio u vodstvo u 31. minuti.Juričić dodao loptu Mekiću a ovaj prizemnim udarcem matira Šćekića.

Nakon vodstva gostiju donaći prezimaju konce igrei do 90.minute domaći su bili bolji tim.
U 37.minuti Asani je ubacio loptu a Amoah glavom pogađa za izjednačenje 1:1.
Dva minuta kasnije „ rudari“su imali izvanrednu priliku za vodstvo. Mandić je nesebično ubacio loptu u golmanski prostor a Amoah pogađa prečku.

Nastavak susreta pripao je Rudar Prijedoru. U 54.minuti stopostotnu priliku nije iskoristio Jakupović.Santos je ubacio loptu u golmanski prostor a sa nehih 5 metara Jakupović glavom šutira preko gola.
Minutu kasnije Golijan šutira a požrtvovani Nemanja Pekija je izblokirao njegov šut.
U 73.minuti minuti,nakon kornera i šuta Kulenovića Amoah je pogodio za vodstvo od 2:1
U 79.minuti gosti su,u golmanskom prostoru, izblokirali šut Kulenovića.Pet minuta kasnije udarac Jskupovića je izblokiran.

Kazna za neiskorištene prilike uslijedila je u petoj minuti sudijske nadoknade kad je za 2:2 pogodio Samir Bekrić.
Prijedorski ljubitelji fudbala zdušno su bodrili svoj tim.Gosti iz Sarajeva su imali podršku oko 400 navijača.

RUDAR-PRIJEDOR: Nemanja Šćekić,Djeljilj Asani (od 61.minuta Luka Kulenović), Nemanja Pekija, Vladimir Jovan Pavlović, Clerismario Rodrigues Santos, Bojan Burazor, Nikola Mandić, Sergej Dojčinović, Joseph Amoah, Demir Jakupović, Ajdin Redžić.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Malić (0d 64.minute Vištica), Subašić (od 64. Zdunić), Juričić ( od 64. Zec), Vrhovac, Drina, Blažević, Bojo, Beća, Mekić, Gasal.

 

Milan Bogun