Početna Sport RUDAR PRIJEDOR GOSTUJE LIDERU Jakupović: Bez straha protiv Tuzle Siti

RUDAR PRIJEDOR GOSTUJE LIDERU Jakupović: Bez straha protiv Tuzle Siti

FOTO: D. STOJNIĆ / FK RUDAR PRIJEDOR

Rudar Prijedor će u 7. kolu Premijer lige BiH biti gost prvoplasirane Tuzle Siti.

Zbog povreda ili stomačnog virusa u timu neće biti Ajdina Redžića, Luke Kulenovića i Tomislava Kneževića, a u procesu oporavka su Ilija Danilović, Dželil Asani, Džozef Amoa i Andrej Bosnić i pitanje je ko će od njih biti na raspolaganju treneru Nikici Milenkoviću.

Uprkos tome strateg tima iz grada na Sani vjeruje da njegov tim može pružiti dobru igru na “Tušnju”.

– Igramo protiv jako dobre ekipe koja ima odličan kontranapad. Sa utakmicom manje Tuzlaci su prvi na tabeli. U svakom meču moramo dati maksimum, pogotovo u gostima i moramo postići gol ukoliko želimo povoljan rezultat. Kroz pas igru nastojimo da postignemo pogodak u svim mečevima, a tako će biti i ovog puta. U Tuzli moramo biti pametni, ne smijemo protivniku ostaviti prostor da nešto uradi. Svaka utakmica je prilika da se dokažemo i da damo sve od sebe za boje ovog kluba i grada Prijedora – poručio je Milenković.

Demir Jakupović smatra da saigrači i on ne treba da se plaše sutrašnjeg protivnika.

– Tuzla je trenutno možda najbolja ekipa u ligi, prvi su, ali to nas neće obeshrabriti. Treba da u meč uđemo bez straha, jako, energično, ako budemo pokazali ono što smo prezentovali u ranijim utakmicama mislim da možemo do dobrog rezultata. Pokazali smo da možemo igrati protiv jakih rivala, pa zašto ne bi pokušali pobijediti lidera na tabeli i daćemo sve od sebe da to uradimo – poručio je Jakupović.

Sutrašnji susret počinje u 19 časova, a biće ovo njihov prvi međusobni okršaj u Premijer ligi.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila