fbpx

Rudar Prijedor: “90 fotografija za 90 godina”

Povodom obilježavanja devet decenija postojanja Fudbalskog kluba Rudar-Prijedo” u ponedjeljak je u Muzeju Kozare otvorena dvodnevna izložba “90 fotografija za 90 godina”.

Na panoima su izložene fotografije iz bogate istorije kluba, od njegovog osnivanja u Ljubiji 1928. godine pa do danas.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da je ovo lijepa prilika da se fudbalerima, trenerima i svim radnicima ovog sportskog kolektiva čestita vrijedan jubilej.

“Želio bih da se Rudar-Prijedor vrati na staze stare slave gledajući članove kluba koji nisu sa nama, ali i one koji su godinama sa ovim klubom pronosili ime Prijedora širom nekadašnje Jugoslavije”, rekao je Đaković.

Predsjednik prijedorskog kluba Radomir Dukić istakao je da je pred novim rukovodstvom mnogo posla.

“Želimo da finansijski stabilizujemo klub, osnažimo igrački kadar prvenstveno domaćim snagama uz popravljanje infrastrukture. Nadam se da ćemo uz pomoć naših glavnih sponzora riješiti prisutne probleme i vratiti Rudar-Prijedor u Premijer ligu Bosne i Hercegovine gdje i pripada”, rekao je Dukić.

Na otvaranju su bili prisutni brojni gosti od kojih je većina jedan dio svog života vezala za ovaj fudbalski klub, bilo da je riječ o bivšim igračima, trenerima ili članovima uprave.

Ova izložba je organizovana u okviru proslave vrijednog jubileja FK Rudar Prijedor koji se održava uz slogan “Naših 90”.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila