Početna BiH RS dobila prvu privatnu osnovnu školu

RS dobila prvu privatnu osnovnu školu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj.

Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1. do 5. razreda. Kako je za BiznisInfo kazala direktorica škole Danijela Risović, u toku je formiranje odjeljenja.

– Prvi ciklus upisa završili smo 30.6. Zadovoljni smo interesovanjem roditelja i brojem upisanih đaka. Slobodnih mjesta još ima, a drugi upisni ciklus završićemo tokom avgusta – kazala je Risović.

Ona kaže kako će se “Nikola Tesla” razlikovati od ostalih osnovnih škola a kako je glavna i najveća razlika vidljiva svakom ko je imao priliku da ih posjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U našim učionicama ne uči se ex cathedra (eks katedra), naša djeca se slobodno kreću, nastava je iskustvena i interaktivna, a nastavnik nije u središtu nastavnog procesa, nego je to dijete. Razlikujemo se i po tome što organizujemo cjelodnevni boravak djece u školi kao i po tome što u jednoj učionici borave djeca tri razreda (1-3, 4-6, 7-9) sa više nastavnika. U svom radu sa djecom primjenjujemo Montesori pedagogiju – pojašnjava Risović.

Plaćanje na rate

Obzirom da je riječ o školi koja će se finansirati iz vlastitih sredstava odnosno roditelji će plaćati troškove školarine, Risović kaže kako će to biti moguće učiniti na rate.

– Roditelji imaju mogućnost da godišnji iznos školarine plate u 12 mjesečnih rata u iznosu od po 768 KM. Pri obilasku škole, roditelji se mogu dodatno informisati o svim uslovima školovanja i šta je djeci obezbijeđeno za pomenuti iznos, kao i o uslovima stipendija koje je kompanija osnivač obezbijedila već u prvoj godini osnivanja škole – pojašnjava nam Risović.

Kompanija Del Mestri koja je osnivač škole već ima iskustvo u radi sa djecom. Naime u okviru ove kompanije djeluje vrtić „Montessori Kindergarten“ a nastaviće sa investicijama namijenjenim djeci i mladima.

Nove investicije

– U okviru školskog kampusa postoji dosta mjesta za izgradnju kvalitetnih sportskih terena i to će nam biti prve značajnije investicije u narednom periodu – obnova teniskih terena koji već postoje u okviru kampusa, izgradnja kvalitetnog terena za sportove na otvorenom (fudbal i sl) te sportske dvorane. U školskom kampusu ima mjesta i za zgradu srednje škole, ali za sada je to dalja budućnost, u bliskoj budućnosti najvažnije nam je da osnovna škola počne da kvalitetno živi i radi za šta postoje svi preduslovi – od brižljivo pripremljenog ambijenta do kvalitetnog nastavnog kadra – poručuje Risović.

Inače, kompanija Del Mestri je banjalučka kompanija koja je u vlasništvu Tropica, jednog od najvećih maloprodajnih lanaca u BiH.

biznisinfo.ba

ASHA prodaja vozila